vrijdag 12 oktober 2012

Proef Oostzanerveld van de baan

De proef die de provincie Noord-Holland wil uitvoeren is van de baan. Dat meldt Marja van der Pol naar aanleiding van een gesprek dat zij met de provincie heeft gehad. “Ik ben gebeld door de provincie dat de proef uit de Agenda Groen wordt gehaald. Volgende week zal dat ook aan de provinciale commissie worden verteld”, aldus een opgetogen Van der Pol zojuist op Radio9 Oostzaan.

Volgens Van der Pol is de zeer goed bezochte informatieve bijeenkomst afgelopen dinsdagavond debet aan het besluit van de provincie. “Het Bartel Jacobsz Centrum zat bomvol. Er moesten zelfs stoelen worden bijgezet”. Tijdens de bijeenkomst probeerde de aanwezige ambtenaar het publiek er van te overtuigen dat het indienen van zienswijzen niet nodig was. “Maar wij hebben de mensen juist opgeroepen dat wel in te sturen. Je zag aan de ambtenaar dat hij gaandeweg de avond dacht ‘waar ben ik nu in verzeild geraakt’.” Ja dit is Oostzaan. Al tijdens de avond en in de wandelgangen werd een eerste draai gemaakt. Die is nu dus definitief met de verwijdering van de pilot uit de Agenda Groen. “Deze avond heeft echt veroorzaakt dat ze in Haarlem dachten ‘dit kunnen we zo gewoon niet doen’. En daarbij de hele gemeenteraad heeft de motie van GroenLinks onderschreven.” De gemeenteraad toonde daarmee ten aanzien van het Oostzanerveld hetzelfde standpunt te verkondigen.

Definitief van de baan?

Is de proef nu helemaal van de baan of is er toch nog een mogelijkheid dat hij via een achterdeur ineens toch weer aan de orde is? Men gaat nu de juiste weg bewandelen. Dat wil zeggen dat in de hele provincie wordt gekeken of er ergens een gebied is waar de bewuste pilot uitgevoerd kan worden. Dat betekent ook dat men nu met betrokken partijen in overleg gaat. Het ligt helemaal niet voor de hand dat men tot de conclusie komt dat de proef in het Oostzanerveld moet komen.

Van der Pol gaat wel op 18 oktober inspreken tijdens de vergadering van de provinciale commissie. “Ja ik ga dat toch doen om ze te vertellen hoe belangrijk het Oostzanerveld is. Ook al staat de proef niet meer in de Agenda Groen.”

(bron www.beeldvaneendorp.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten