zondag 7 oktober 2012

GroenLinks organiseert dinsdag 9 oktober een informatie en dicussieavond Oostzanerveld

Dinsdag 9 oktober organiseert GroenLinks een informatie- en discussieavond over de voorgenomen pilot van de Provincie Noord-Holland. Deze pilot houdt in  het Oostzanerveld beheerarm te maken, het waterpeil te verhogen en het veenweidegebied te ‘vermoerassen’.  

De avond is bedoeld voor bewoners van Oostzaan en omliggende gemeenten, voor belanghebbenden (agrariërs, recreanten, natuurorganisaties) en andere belangstellenden.

De pilot is onderdeel van de agenda Groen, waar Provinciale Staten op 18 oktober 2012 een voorlopig besluit over gaan nemen. Tot 15 oktober a.s. kunnen bewoners, organisaties, lokale overheden hun zienswijze bij de provincie indienen.

Het doel van de avond is om te informeren over de plannen en te discussiëren over de gevolgen voor het veenweidelandschap van het Oostzanerveld. Er kan zo  munitie worden verzameld om tot zienswijzen te komen, waarin het behoud van dit unieke landschap veilig wordt gesteld en ruimte blijft voor boer en recreant.

De avond, georganiseerde door GroenLinks Oostzaan, vindt plaats in De KuntGreep en begint om 20.00 uur. De zaal is open om 19.30 uur.

Het programma :
1. Welkom door de dagvoorzitter (20.00 uur)
2. Presentatie Peter Hogervorst, programmamanager Laag Holland
3. Inleiding Bernard Ebbelaar, wetlandwacht Zaanstreek
4. Pauze
5. Discussie
6. Aanzetten formuleren voor zienswijzen
7. Afsluiting (22.00 uur)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten